Πολιτική
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 15:34

Απάντηση Πάνου Παναγιωτόπουλου στον Ευάγγελο Βενιζέλο

«Ο Κώστας Καραμανλής και όλοι εμείς επιλέγουμε τη νηφαλιότητα, τον κοινωνικό διάλογο και τη συναίνεση όχι σαν καιροσκοπική επιλογή αλλά γιατί αυτή η στάση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου», απάντησε στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Βενιζέλος είχε κατηγορήσει νωρίτερα τον Πρωθυπουργό για «επιλεκτική αοριστία» λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής υπήρξε συγκεκριμένος «σε λαϊκίστικα μέτρα και σε εξαγγελίες συγκρότησης επιτροπών» αλλά αόριστος σε ό,τι αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της πολιτικής του και των χρονοδιαγραμμάτων της http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/22/889550.htm .

«Τιμούμε την κοινωνική και εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, τα στελέχη όλης της αντιπολίτευσης. Η δική μας αντιπαλότητα δεν είναι με σας, αλλά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Βεβαίως, δεν αναρωτιόμαστε γιατί πολλά από τα στελέχη σας επιχειρούν να οξύνουν το κλίμα, καθώς, μετά από την οδυνηρή ήττα, επιχειρούν να επανασυσπειρώσουν το ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε. Με σεβασμό και νηφαλιότητα θα καταγράφουμε απόψεις και θα προχωρούμε στο έργο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε για να το πραγματοποιήσει», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με την φυσιογνωμία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Απασχόλησης, έκανε λόγο για «φιλελεύθερη κυβέρνηση με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο».

Ζήτησε επίσης από τον εργοδοτικό κόσμο της χώρας, «να βρεθεί δίπλα στον κόσμο της εργασίας, γιατί η κοινωνία του μέλλοντός μας πρέπει να ανήκει σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ