Πολιτική
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 17:24

Επιθεώρηση Ορφανού σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης

Επιθεώρηση στα έργα που εκτελούνται σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Από τις 10:30 το πρωί, ο κ. Ορφανός επισκέφθηκε αρχικά το Καυτατζόγλειο στάδιο και στη συνέχεια το Αλεξάνδρειο γήπεδο, το κολυμβητήριο της Καλαμαριάς, το γήπεδο ποδοσφαίρου της Καλαμαριάς, το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τέλος το γήπεδο του ¶ρη στο Χαριλάου.

Στο Καυτατζόγλειο στάδιο, που θα είναι και το κεντρικό γήπεδο των Ολυμπιακών αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός επιθεώρησε όλες τις εγκαταστάσεις, συνοδευόμενος από τους τεχνικούς της αναδόχου εταιρείας και τη διοίκηση του σταδίου.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Ορφανός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Καυτατζόγλειο στάδιο και είδαμε τα έργα που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή. Στόχος μας είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων αυτών, ώστε με την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου, που αρχίζουν από το στάδιο αυτό, να είμαστε από κάθε πλευρά έτοιμοι. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να πω, ό,τι η νέα κυβέρνηση προσβλέπει στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα αυτό που θα γίνει. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα γίνονται πολλές δουλειές και απομένει να ενταθούν έγκαιρα οι προσπάθειες που καταβάλλονται, γιατί έχουμε και τα test events. Βασικός στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως».

«Η γενική εικόνα είναι πως πρέπει να τρέξουμε» επισήμανε ο κ. Ορφανός. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νευρικότητα, ούτε κινήσεις, που θα δημιουργήσουν -αντί να λύσουν- προβλήματα. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία θα έχουμε έτοιμες τις εγκαταστάσεις όταν τις χρειαστούμε στη Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούμε πως θα έχουμε σύντομα έτοιμα γήπεδα, που θα δίνουν τη δυνατότητα της εξυγίανσης στις ΠΑΕ και ανάπτυξης στα αθλητικά σωματεία». «Στόχος μας επαναλαμβάνω είναι να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες από κάθε πλευρά έτοιμοι», κατέληξε ο κ. Ορφανός.