Αθλητικά
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 23:00

Ευρωλίγκα: Νέο «σόου» της ΤΣΣΚΑ, «διπλό» για Άλμπα

Μπασκετική παράσταση για άλλο ένα βράδυ στην Ευρωλίγκα, από την εκπληκτική ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.

 

Μπασκετική παράσταση για άλλο ένα βράδυ στην Ευρωλίγκα, από την εκπληκτική ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.

Η «αρκούδα» επιβλήθηκε πανεύκολα στη ρωσική πρωτεύουσα της Μάλαγα με 101-74, έκανε το «4Χ4» στον 6ο όμιλο της Ευρωλίγκας και σημείωσε τη 14η φετινή ευρωπαϊκή νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση.

Τεόντοσιτς και Ντε Κολό έκαναν απίστευτα πράγματα, με τον Σέρβο πλέι μέικερ να μοιράζει 14 ασίστ (!) και τον Γάλλο γκαρντ να φορτώνει το καλάθι των Ανδαλουσιανών με 28 πόντους, έχοντας 11/11 σουτ!

Αν όμως η νίκη της ΤΣΣΚΑ ήταν αναμενόμενη, η έκπληξη της βραδιάς έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Άλμπα Βερολίνου υποχρέωσε σε εντός έδρας ήττα την ασταθή Γαλατασαράι.

Οι Γερμανοί επικράτησαν 75-65 σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη και πρώτη εκτός έδρας στον 5ο όμιλο του Top-16, αυξάνοντας τις πιθανότητες για πρόκριση στα πλέι οφ. .

Η Άλμπα σούταρε 10/20 τρίποντα έχοντας κορυφαίους τους Ρέντινγκ (16 πόντοι) Μπάνιτς (12) και Κινγκ (11), την ώρα που για τους γηπεδούχους προσπαθούσε μόνο ο Έρτσεγκ (19 πόντοι), αλλά δεν ήταν αρκετός... 

Η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνήλθε γρήγορα από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, περνώντας νικηφόρα από την έδρας της Αρμάνι Μιλάνο (82-71) με κορυφαίο τον Βέσελι (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κοψίματα» και τον Ζήση στους διακριθέντες, με 11 πόντους, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.