Κόσμος
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 11:43

Σ. Αραβία : Εκλεισε προσωρινά η αμερικανική πρεσβεία

Προσωρινά έκλεισε σήμερα το πρωΐ στο Ριάντ η αμερικανική πρεσβεία, μετά από φήμες για επικείμενη έκρηξη στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

«Η πρεσβεία έκλεισε περίπου για μισή ώρα, λίγο πριν τις 08.00 (ώρα Ελλάδος) μετά από πληροφορίες για μιά έκρηξη στο Ριάντ», δήλωσε η η εκπρόσωπος της πρεσβείας, Κάρολ Κάλιν, προσθέτοντας ότι οι φήμες αποδείχτηκαν αβάσιμες.

«Συνεργαστήκαμε αμέσως με τις σαουδαραβικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπήρχε απειλή για την πρεσβεία, πριν αποκαταστήσουμε και πάλι τη λειτουργία της», τόνισε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για επίθεση εναντίον της πρεσβείας.

Νωρίτερα είχαν κλείσει προσωρινά η αμερικανική πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι και το αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι λόγω κάποιας «συγκεκριμένης απειλής», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Το State Department, έχει προειδοποιήσει όλους τους Αμερικανούς πολίτες στον κόσμο να προσέχουν για πιθανές επιθέσεις μετά τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς,σείχη Γιασίν από τον ισραηλινό στρατό και τις απειλές που εξακοντισε η Χαμάς εναντίον και των Ηνωμένων Πολιτειών.