Auto
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 11:53

BMW i3: Premium μετακίνηση με ψηφιακές εφαρμογές

Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων 2015, του Λας Βέγκας, η BMW επιβεβαίωσε την πρωτοπορία της στις καινοτομίες και στην παροχή premium λύσεων μετακίνησης με εφαρμογές για νέες ψηφιακές συσκευές.

Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων 2015, του Λας Βέγκας, η BMW επιβεβαίωσε την πρωτοπορία της στις καινοτομίες και στην παροχή premium λύσεων μετακίνησης με εφαρμογές για νέες ψηφιακές συσκευές. Επίσης, παρουσίασε νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ευφυή τεχνολογία φωτισμού, που, θα συμβάλλουν στη ταχύτερη υλοποίηση του "Vision Zero" -του οράματος προσωπικής μετακίνησης χωρίς ατυχήματα. Μεταξύ άλλων, καταγράφουμε:

 - Ημερολόγιο & προγραμματισμός ταξιδιού με το mobility planner: Το BMW i3 ήδη προσφέρει ένα καινοτόμο και μοναδικό σύστημα υπολογισμού διαδρομής πολλαπλών μέσων μεταφοράς (intermodal routing system) για πλοήγηση στην πόλη, ενσωματώνοντας ποικίλα μέσα μεταφοράς, όπως και δημόσια τοπικά.

 - Αποφυγή σύγκρουσης 360 μοιρών – το επόμενο στάδιο του οράματος " Vision Zero ": Η αποφυγή συγκρούσεων είναι ζωτικό στοιχείο για προσωπικές μετακινήσεις χωρίς ατυχήματα. Το BMW Group προχωράει στην υλοποίηση αυτού του οράματος εδώ και πολλά χρόνια. Συστήματα υποστήριξης όπως το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, που ανιχνεύει και αντιδρά σε προπορευόμενα οχήματα ήδη εφοδιάζει τρέχοντα μοντέλα BMW.

 - Πλήρως αυτοματοποιημένο παρκάρισμα σε πολυώροφα γκαράζ αυτοκινήτων – γρήγορο  και ασφαλές, ακόμα και χωρίς οδηγό: Τέσσερις σαρωτές λέιζερ παρακολουθούν ολόκληρη την περιοχή γύρω από το ερευνητικό όχημα, παράγοντας μία ακριβή εικόνα του περιβάλλοντος.

 - Εκτεταμένες δυνατότητες ελέγχου με αφή και ανέπαφη αναγνώριση νεύματος: Η ταχεία εξάπλωση των smartphones και των υπολογιστών τύπου tablet έκανε την άμεση εισαγωγή δεδομένων σε επιφάνειες αφής συνήθεια της καθημερινότητας. Μία παρόμοια εμπειρία θα βιώνουν οι χρήστες στα μελλοντικά μοντέλα BMW που θα προσφέρονται με οθόνη αφής Control Display.

 - Touch Command: εκτεταμένες δυνατότητες ελέγχου πίσω επιβατών.Το Touch Command επιβεβαιώνει την ταχύτητα απόκρισης της BMW σε νέες εξελίξεις στον τομέα καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Το σύστημα χρησιμοποιεί μία στάνταρ ταμπλέτα Samsung ως διεπαφή ελέγχου για λειτουργίες ψυχαγωγίας και άνεσης, επιτρέποντας την άμεση ενσωμάτωση στο όχημα σύγχρονων συσκευών με νέα ευφυή λειτουργική φιλοσοφία.

- Καλύτερο παρκάρισμα με ParkNow: Η προσωπική μετακίνηση στις πόλεις απαιτεί ευφυείς λύσεις. Το ParkNow βοηθά στο πρόβλημα της στάθμευσης με μία εφαρμογή βασισμένη σε PC ή smartphone όταν ο χρήστης αναζητά διαθέσιμους χώρους στάθμευσης σε πολυώροφα γκαράζ. Σύντομα, αυτή η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιείται με πλήρη λειτουργικότητα και από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να ελέγχεται από το iDrive Controller

- Πολυλειτουργική πιστωτική κάρτα BMW Group: Η νέα γενιά πιστωτικών καρτών BMW Group MasterCard αναμένεται να απλουστεύσει τη χρήση του DriveNow fleet. Η κάρτα εφοδιάζεται με τσιπ που υποστηρίζει την επικοινωνία εγγύς πεδίου Near Field Communication (NFC – ένα ασύρματο πρότυπο για μεταφορά δεδομένων μικρής εμβέλειας

- Ασύρματη φόρτιση μπαταριών υψηλής τάσης: Η βέλτιστη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών μοντέλων βοηθά στη βελτίωση της βιωσιμότητάς τους. Με τη βοήθεια πειραματικής εφαρμογής, το BMW Group παρουσιάζει μία λύση που θα επιτρέψει τη φόρτιση των μπαταριών ενός EV ακόμα πιο εύκολα στο μέλλον με ασύρματη, επαγωγική φόρτιση

- BMW i ChargeForward Program: ευφυής φόρτιση για μείωση λειτουργικών δαπανών των EVs. Ηγέτης και πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης, η BMW αναζητά τρόπους για να επηρεάσει θετικά το μέλλον της μετακίνησης με έμφαση στη βιωσιμότητα αλλά και το συνολικό λειτουργικό κόστος για το καταναλωτή.

- Ασύρματες ενημερώσεις χαρτών: Οι λειτουργίες του BMW ConnectedDrive ανεβάζουν τον πήχη στον τομέα της άνεσης: η τελευταία γενιά του συστήματος Πλοήγησης Professional επιτρέπει τώρα για πρώτη φορά ασύρματη ενημέρωση χαρτών.

- BMW ConnectedDrive Store στις ΗΠΑ από την άνοιξη του 2015: Η πρόσβαση στην εκτενή γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών και λειτουργιών του BMW ConnectedDrive γίνεται τώρα ακόμα πιο εύκολη και άνετη.

- Το BMW M 4 Concept Iconic Lights μέσο προβολής της τεχνολογίας φώτων λέιζερ BMW και πίσω φώτων OLED: Πέρυσι τον Ιούνιο, η BMW ήταν η παγκοσμίως πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που πρόσφερε στους πελάτες της στάνταρ όχημα παραγωγής με φώτα λέιζερ  -το BMW i8.

- Τηλεχειριστήριο με οθόνη – premium ΄κλειδί' και καινοτόμες λειτουργίες απεικόνισης: Ένα πρωτοποριακό, υπερσύγχρονο κλειδί με οθόνη συνδυάζει τις λειτουργίες άνεσης ενός τηλεχειριστηρίου -ξεκλείδωμα, κλείδωμα και αξιόπιστη ταυτοποίηση για εκκίνηση του οχήματος- με ενδείξεις κατάστασης.