Πολιτική
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 13:29

Αλλαγή αεροσκάφους στην πτήση του Αλ. Τσίπρα προς Ιωάννινα

Με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε από την Αθήνα με προορισμό την ηπειρωτική πρωτεύουσα παρουσίασε πρόβλημα λίγο μετά την απογείωση και οι πιλότοι έκριναν ότι έπρεπε να επιστρέψουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου το προσγείωσαν με ασφάλεια.

Μια ένδειξη στα όργανα του αεροπλάνου την ώρα που αυτό τροχοδρομούσε προς τον διάδρομο απογείωσης του Ελ. Βενιζέλος ήταν η αφορμή της καθυστέρησης της πτήσης Αθήνας - Ιωάννινα με την οποία μετέβαινε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως διευκρινίστηκε, ο πιλότος αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα που δεν επέτρεπε στο αεροσκάφος να εκτελέσει ομαλά την πτήση και διέκοψε τη διαδικασία απογείωσης, ενημερώνοντας παράλληλα τους επιβάτες ότι θα αλλάξουν αεροσκάφος όπως και έγινε.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε τελικά με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση.

Νωρίτερα, το ΑΜΠΕ είχε μεταδώσει ότι το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα λίγο μετά την απογείωση και πως οι πιλότοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου το προσγείωσαν με ασφάλεια.

Ωστόσο μετά το πρακτορείο ειδήσεων διευκρίνισε ότι η αλλαγή αεροσκάφους έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί προσγείωση.