Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 23:23

Μπάσκετ: Δύο στα δύο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, τη Ζαλγκίρις Κάουνας

Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμα ματς (έχει και μία ήττα), στον 5ο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας, πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Ζαλγκίρις με 77-58 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμα ματς (έχει και μία ήττα), στον 5ο όμιλο του Top 16 της Ευρωλίγκας, πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της Ζαλγκίρις με 77-58 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και με το Νίκο Παππά να κάνει μεγάλο ματς (14 πόντους) έφτασαν σχετικά άνετα στη νίκη που τους δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουν  βάσιμα στην πρόκρισή τους στα πλέι οφ.

Με 13 πόντους τελείωσε το ματς ο Γκιστ, ενώ από 11 πέτυχαν οι Σλότερ, Γιάνκοβιτς και Μπατίστα. Από τους Λιθουανούς ξεχώρισε ο Τσέρι με 13 πόντους.

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στα πρώτα 8 λεπτά και με εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (6/7), ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη και με 15 πόντους (24-9), αλλά από κει και πέρα οι «πράσινοι» έχασαν τη συνοχή τους και την φρεσκάδα που είχαν, γεγονός που επέτρεψε στους Λιθουανούς να «επιστρέψουν» στο παιχνίδι.

Η διαφορά μειώθηκε στο -4 (26-22), αλλά ο Παππάς με προσωπικές ενέργειες έδωσε ανάσες στους «πράσινους», οι οποίοι ξέφυγαν ξανά με 8 (35-27) με τρίποντο του Γιάνκοβιτς και με νέα «βόμβα» του Διαμαντίδη η διαφορά έφτασε στο +9 (38-29).

Παίζοντας καλή άμυνα στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου και με τον Σλότερ να πετυχαίνει ένα ακόμη τρίποντο η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +13 (46-33) σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το ματς στην τρίτη περίοδο. Διάστημα που έπαιξε σοβαρό μπάσκετ, «έσφιξε» την άμυνά του και με σωστές επιθετικές επιλογές βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 22 πόντους (61-39) ένα λεπτό πριν το τέλος. 

Το τέταρτο 10λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ελληνική ομάδα να διατηρεί τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων κι έτσι έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Λιθουανούς.