Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 21:59

Μπάσκετ: «Άλωσε» την Πόλη ο Ολυμπιακός, 74-68, την Φενερμπαχτσέ

Τεράστια νίκη, τρίτη σερί σε ισάριθμα ματς στον 6ο όμιλο του Top 16, πέτυχε στην Πόλη ο Ολυμπιακός επί της Φενερμπαχτσέ με 74-68 κι από πολύ νωρίς έγινε το «αφεντικό» για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τεράστια νίκη, τρίτη σερί σε ισάριθμα ματς στον 6ο όμιλο του Top 16, πέτυχε στην Πόλη ο Ολυμπιακός επί της Φενερμπαχτσέ με 74-68 κι από πολύ νωρίς έγινε το «αφεντικό» για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν έτσι κι απόψε στα κρίσιμα σημεία του ματς, εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε «κολλήσει» αυτός που «μίλησε»στο τέλος ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Με έξι πόντους, τρεις στις τρεις βολές κι ένα απίστευτο τρίποντο, ο σούπερ σταρ των «ερυθρόλευκων» οδήγησε τους Πειραιώτες στη μεγάλη νίκη (πέτυχε συνολικά 16), έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη το Ματ Λοτζέσκι που τελείωσε το ματς με 18 πόντους.

Παρά την ατυχία που τον βρήκε στη διάρκεια του ματς, όταν έχασε με τραυματισμό τον Λαφαγιέτ (τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο) και λίγο αργότερα τον Πετγουέι (πρόβλημα στη μέση) ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει όρθιος σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να οδηγούν την κούρσα στο γκρουπ μετά από 3 αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το ματς και με 4 λάθη στο πρώτο 10λεπτο και πολλές βεβιασμένες ενέργειες βρέθηκε να χάνει 18-11 από την Φενερμπαχτσέ, που είχε στο διάστημα αυτό κορυφαίο τον Βέσελι με 6 πόντους.

Η πρώτη περίοδος βρήκε τους Τούρκους να προηγούνται με 22-16, αλλά στη δεύτερη ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ.

Η έξοδος του Βασίλη Σπανούλη για μεγάλο διάστημα όχι μόνο δεν «βραχυκύκλωσε» τους «ερυθρόλευκους», αντίθετα, με την είσοδο των Λαφαγιέτ (έπαιξε μόλις 4.14΄΄ κι αποχώρησε τραυματίας) και Σλούκα η ελληνική ομάδα έπαιξε πιο γρήγορα, «έπνιξε» με την άμυνά της τους Τούρκους και με τους Λοτζέσκι (10π.), Πρίντεζη να κάνουν μεγάλο ματς προηγήθηκε με 40-34 περίπου 30΄΄ πριν το ημίχρονο.

Το «κερασάκι στην τούρτα» στην εκπληκτική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο 10λεπτο έβαλε ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο στην εκπνοή (43-36).

Όπως ήταν λογικό η Φενέρ πίεσε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 10 πόντους (36-46) με το ξεκίνημα της περιόδου, κατάφερε με ηγέτη τον Γκαούντελοκ (18π.) να πλησιάσει στο καλάθι (50-52).

Ο Ολυμπιακός, όμως, άντεξε και κατάφερε να κλείσει το τρίτο 10λεπτο στο +4 (56-52) κι όλα κρίθηκαν στο τέλος.

Για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, οι γηπεδούχοι ανάκτησαν το προβάδισμα με 60-56 στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός, όμως, «επέστρεψε» και ισοφάρισε χάρις στην πολύ καλή του άμυνα (60-60).

Το ντέρμπι καλά κρατούσε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να «απαντάει» αμέσως στο προσωπικό σόου του Γκαούντελοκ που με απίστευτα τρίποντα έφτασε τους 23 πόντους. Στο 1.24΄΄ πριν τη λήξη ο Σπανούλης με τρεις βολές ισοφάρισε 68-68, ενώ ο αρχηγός με «βόμβα» τριών πόντων στα 18΄΄ πριν την εκπνοή έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 71-68, ενώ ο Λοτζέσκι με μία εύστοχη βολή «καθάρισε» το παιχνίδι (72-68). Ο Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 74-68.