Πολιτική
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 18:30

Χρυσοχoΐδης: «To φθινόπωρο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ»

Το φθινόπωρο θα διεξαχθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος Μιχ. Χρυσοχοϊδης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία διεξήχθη χωρίς τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

Την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να εισηγηθεί την ανάδειξη αριθμού υποψηφίων ευρωβουλευτών βάσει μιας διαδικασίας όπως εκείνης με την οποία εξελέγη ο ίδιος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί και η μετατροπή της Κ.Ε. σε ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο κ. Χρυσοχοϊδης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ε.Γ. αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των Τομέων Πολιτικής Δράσης του Κινήματος, με τη συμμετοχή στελεχών που μετείχαν σε κυβερνητικές θέσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών δεν υπήρξε αναφορά στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τα μεσογειακά προϊόντα, υπενθυμίζοντας ότι τον Απρίλιο κρίνεται η τύχη τριών βασικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων (βαμβάκι, λάδι και καπνός).

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός έναντι της κυβέρνησης με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις στο στράτευμα, παρατηρώντας ότι «αποτέλεσαν το πρώτο δείγμα της συμπεριφοράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε έναν χώρο πολύ ευαίσθητο».