Κόσμος
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 15:32

Βρετανία: Σύγκρουση Συντηρητικών και Φιλελεύθερων για τη συλλογή ηλεκτρονικών δεδομένων

Η αδυναμία της Μεγάλης Βρετανίας να υιοθετήσει νόμο που θα ενισχύσει τις δυνατότητες των αρχών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν διαδικτυακά δεδομένα θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητά της να προστατεύσει τον εαυτό της, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Η αδυναμία της Μεγάλης Βρετανίας να υιοθετήσει νόμο που θα ενισχύσει τις δυνατότητες των αρχών να συλλέγουν και να αποθηκεύουν διαδικτυακά δεδομένα θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητά της να προστατεύσει τον εαυτό της, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τερέζα Μέι, την Τετάρτη.

«Κάθε ημέρα η οποία περνά χωρίς οι προστάσεις για το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά δεδομένα να υιοθετούνται, οι δυνατότητες όσων είναι επιφορτισμένοι με την προστασία μας μειώνονται, περισσότεροι άνθρωποι τίθενται σε κίνδυνο, εγκλήματα μένουν ατιμώρητα και ζωές απειλούνται», ανέφερε η κ. Μέι ενώπιον του κοινοβουλίου στο Ουέστμινστερ.

Η κ. Μέι, η οποία ανήκει στο μείζον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Συντηρητικούς, τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν άμεση ανάγκη των πληροφοριών, ωστόσο οι πολιτικές διαφορές εντός της κυβέρνησης μπλοκάρουν την υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας.

Οι κεντρώοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, έλασσον κόμμα του συνασπισμού, αντιτίθενται στα νέα μέτρα, θεωρώντας ότι παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου.