Κόσμος
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 12:53

Γνωστοί οι ύποπτοι των επιθέσεων στη Μαδρίτη

Η ταυτότητα των δέκα δραστών των επιθέσεων της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη έχει εντοπισθεί. Τέσσερις από αυτούς έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ο Μαροκινός Τζαμάλ Ζουγκάμ, ενώ οι υπόλοιποι διαφεύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα El Periodico της Βαρκελώνης.

Τα στοιχεία της ταυτότητας των έξι που διαφεύγουν θα κοινοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών στις αστυνομίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, στο οποίο διευκρινίζεται ότι οι ισπανοί ερευνητές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι οι έξι έχουν εγκαταλείψει την Ισπανία.

Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης την πληροφορία για την άφιξη σήμερα στη Μαδρίτη πρακτόρων των μαροκινών υπηρεσιών πληροφοριών οι οποίοι θα δώσουν στους Ισπανούς συναδέλφους τους πληροφορίες για τον θεωρούμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων της 11ης Μαρτίου, τον Αμπντελκαρίμ Μετζάτι, μαροκινής καταγωγής, στον οποίο έχουν αναφερθεί τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αμπντελκαρίμ Μετζάτι θεωρείται επιχειρησιακός αρχηγός της Ενοπλης Μαροκινής Ισλαμικής Οργάνωσης (GICM) και θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις της Καζαμπλάνκα.

Οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μετζάτι διέμεινε στη Μαδρίτη επί τρεις ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην El Periodico.