Πολιτική
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το βράδυ βροχές θα πέσουν στα νοτιοδυτικά και τη Δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοδυτικά πελάγη ανατολικοί, τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, στα υπόλοιπα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι ανατολικοί βορειοανατολίκοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασίά από 5 έως 16 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο νότιο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολ. Στερεά, Εύβοια, Ανατολ. Πελοπόννησος : Τοπικές νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και είναι πιθανό να βρέξει στα νότια. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα βρέξει στη Δυτική Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και νότια. Πάντως από το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειονανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο νότιο Αιγαίο πιθανώς θυελλώδεις. Από το βράδυ και από τα δυτικά οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε βόρειους βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.