Η κυβέρνηση της Ινδίας απέλυσε την Πέμπτη έναν δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος έφυγε με άδεια το 1990 και δεν επέστρεψε ποτέ στο γραφείο του.
Η κυβέρνηση της Ινδίας απέλυσε την Πέμπτη έναν δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος έφυγε με άδεια το 1990 και δεν επέστρεψε ποτέ στο γραφείο του.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων Α. Κ. Βέρμα έχασε τη δουλειά του, καθώς δεν εμφανίστηκε στην υπηρεσία του αδικαιολόγητα για περισσότερα από 24 χρόνια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
Ο κ. Βέρμα προσελήφθη στην υπηρεσία το 1980 και για μία δεκαετία εργάστηκε κανονικά, πριν πάρει ολιγοήμερη άδεια τον Δεκέμβριο του 1990.
Μετά το πέρας της άδειάς του, ο μηχανικός ουδέποτε εμφανίστηκε, με την αρμόδια υπηρεσία να ξεκινάει έρευνα για το συμβάν σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1992.
Τελικά, το 2005, αφού πέρασαν περισσότερα από δέκα έτη, συντάχθηκε το κατηγορητήριο, ενώ τον Αύγουστο του 2007 εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας, με βάση το οποίο ο κ. Βέρμα κρίθηκε αδικαιολογήτως απών.
Αν και ο τότε υπουργός Αστικής Ανάπτυξης έκανε δεκτή την εισήγηση για απόλυση του κ. Βέρμα, η υπόθεση μπήκε στο… συρτάρι, με τη γραφειοκρατία να στέκεται εμπόδιο στη διαδικασία.
Τελικά, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα πέρασε, με τον αρμόδιο υπουργό Βενκάια Ναιντού να υπογράφει την Πέμπτη την απόλυση του μηχανικού.
Δεν έχει γίνει σαφές αν όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Βέρμα λάμβανε κανονικά τον μισθό του, ωστόσο φαίνεται πως στην Ινδία είναι συχνό φαινόμενο οι «κοπάνες» των δημοσίων υπαλλήλων, με τον πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντρα Μόντι και τους συνεργάτες του να πραγματοποιούν ξαφνικές επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι αδικαιολόγητες απουσίες.
Τον περασμένο Αύγουστο, μια καθηγήτρια βιολογίας δημοσίου σχολείου στην επαρχία Μαντνιά Πραντές στην κεντρική Ινδία απολύθηκε, καθώς έλειπε από τη θέση της για 23 χρόνια, ενώ είχε προσληφθεί μόλις μία χρονιά νωρίτερα.