Πολιτική
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 12:30

Δεν θα αυξηθεί το κόστος για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας

Δεν θα επιβαρυνθεί επιπλέον η Ελλάδα, μετά το αίτημα που υπέβαλε στο ΝΑΤΟ, για τη συνδρομή του για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ι. Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, είπε ότι το κόστος της ασφάλειας ανέρχεται στα 700 εκατ. δολάρια και είναι δεκαπλάσιο του κόστους ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντας και τριπλάσιο του Σίδνεϊ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ζητήθηκε «μόνο η συνδρομή του ΝΑΤΟ, το οποίο θα ενεργεί εκτός των ορίων του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας και το κόστος της συνδρομής αυτής θα βαρύνει μόνο το ίδιο το ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υποστήριξε ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης «εκφεύγει των θεσμοθετημένων ορίων και θεμάτων δράσης του ΝΑΤΟ» και με την έννοια αυτή είπε ότι «μόνη αρμόδια να αποφασίσει είναι η ίδια η Βουλή».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων