Πολιτική
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 12:35

Δίκη ΕΛΑ : Καταθέτει η καθηγήτρια Μ. Μπόση

Με την κατάθεση της καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Μαίρης Μπόση, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του ΕΛΑ.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι θεωρεί πως παρά τη συνεργασία των οργανώσεων ΕΛΑ και 1η Μάη, υπήρχαν ηγετικά στελέχη του ΕΛΑ που δεν επιθυμούσαν τη μορφή χτυπημάτων, κατά ανθρώπινων στόχων, που είχε επιλέξει η 1η Μάη. Επανέλαβε επίσης ότι είχε την άποψη πως ο ΟΕΛΑ ήταν ξένη οργάνωση, καθώς ο τρόπος δράσης ήταν διάφορος σε σχέση με τα δεδομένα αντίστοιχων ελληνικών οργανώσεων.

σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με την επιστολή που είχε στείλει στον Τύπο ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, στην οποία ανέφερε ότι τα αρχεία της Στάζι έχουν αποδεικτική αξία, η κ. Μπόση υποστήριξε ότι ο κ. Παπαθεμελής είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος. Η μάρτυρας είπε ακόμη ότι ενδεχομένως ο κ. Παπαθεμελής να ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να φέρει αποτελέσματα.

Στην κ. Μπόση υπεβλήθη επίσης ερώτηση απο την έδρα για το αν συμμερίζεται κάποιες απόψεις που καταλογίζουν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, επιθυμία συγκάλυψης στοιχείων για το θέμα της τρομοκρατίας.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως έχει ήδη καταθέσει στο δικαστήριο την εκτίμησή της για καθυστέρηση που υπήρξε στην αξιολόγηση των στοιχείων που διέθεταν οι αρχές, ενώ επισήμανε ότι ένα κράτος όταν ενοχλείται δρα.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων