Αθλητικά
Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 18:51

Μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε δεύτερη σερί ήττα

Βαριά ήττα, δεύτερη στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, διαδοχική, γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο κλειστό της Πυλαίας από τον ΠΑΟΚ με 71-54, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Α1.

Βαριά ήττα, δεύτερη στο πρωτάθλημα και, μάλιστα, διαδοχική, γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο κλειστό της Πυλαίας από τον ΠΑΟΚ με 71-54, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Α1.

Με άποντους τους Διαμαντίδη και Μπλουμς, το Σλότερ στους 4 πόντους και απόντες τους Παππά, Μποχωρίδη, η ομάδα του Ιβάνοβιτς πάλι καλά που άντεξε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και ήταν στη διεκδίκηση της νίκης (ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 50-45).

Πλέον, ο Ολυμπιακός, γίνεται το απόλυτο «αφεντικό» για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, καθώς έμεινε μόνος του στην κορυφή με ένα βαθμό περισσότερο από τους «πράσινους», ενώ ο «δικέφαλος» του Βορρά έφτασε στους 18 κι έχει ακόμη ένα ματς λιγότερο.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και καμία να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή μέρα το Μπρέμερ που με δύο «κολλητά» τρίποντα» έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό στο τρίτο 10λεπτο, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Μαργαρίτη (9π, 7ρ.) μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε άσχημα το ματς και βρέθηκε να χάνει 24-19 στο πρώτο 10λεπτο, κατάφερε να «επιστρέψει» στο δεύτερο χάρις στην ευστοχία του Γιάνκοβιτς και τις 4 ασίστ που μοίρασε ο Διαμαντίδης (30-32).

Οι «πράσινοι», όμως, ήταν τραγικοί στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχαν μόνο 22 πόντους (7 στο τέταρτο 10λεπτο) και δέχτηκαν 41, υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ με το τρίποντο του Μαργαρίτη περίπου 6.30 πριν το τέλος να ξεφύγει με 11 (58-47).

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη συνέχεια να φτάσουν στη μεγάλη νίκη (ξέφυγαν και με 14 πόντους) και να…βάλουν πλώρη για να μπουν… σφήνα ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» αντιπάλους, καθώς εκκρεμεί ακόμη η τύχη του αγώνα με το Άρη.

Ο Γκιστ πάλευε απελπιστικά μόνος του (18π.), ενώ από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη βραδιά το Μαργαρίτη (16π.), αλλά και τον Κάρτερ που σταμάτησε στους 18.