Πολιτική
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 17:14

Γεύμα προς τιμή των γυναικών βουλευτών παρέθεσε η Ντ. Μπακογιάννη

Γεύμα προς τιμήν των γυναικών που εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές της 7ης Μαρτίου, καθώς επίσης και των γυναικών που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, παρέθεσε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη,.

«Θέλω να σας συγχαρώ από το βάθος της καρδιάς μου για την εκλογή σας. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Όσοι από εμάς κάνουμε πολλά χρόνια πολιτική, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για τη Βουλή των Ελλήνων, να έχει 40 γυναίκες βουλευτές.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία και πιστέψτε με δεν το λέω καθόλου φεμινιστικά. Το λέω όμως διότι πιστεύω ότι η παρουσία πολλών γυναικών στην πολιτική –και γι αυτό είναι εδώ όλες οι γυναίκες Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου της Αθήνας– είναι μεγάλη επιτυχία, ότι αρκετές γυναίκες πλέον συμμετέχουν στη Βουλή των Ελλήνων, στη λήψη των αποφάσεων», τόνισε στη σύντομη ομιλία της η κ. Μπακογιάννη.

Έπειτα από μια σύντομη αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την προετοιμασία της πόλης των Αθηνών εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε επίσης: «Στη Βουλή των Ελλήνων είχαμε πετύχει κάτι το οποίο πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικό. Οι γυναίκες της Βουλής των Ελλήνων, άσχετα από το κόμμα στο οποίο ανήκαν, συνεργάζονταν πάντοτε πάρα πολύ στενά, προς όφελος όλων των κοινωνικών θεμάτων με τα οποία είχαν ασχοληθεί. Θέλω να ελπίζω ότι τώρα που είσαστε πολλές, αυτή η πάγια τακτική της Βουλής των Ελλήνων θα συνεχιστεί και στην επόμενη Βουλή».

«Καλή επιτυχία και καλή δουλειά σε όλες», ευχήθηκε η δήμαρχος Αθηναίων.