Αθλητικά
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 23:55

Ευρωλίγκα: Πρεμιέρα με «διπλό» για τον Ολυμπιακό στην Ανδαλουσία

Με σταθερά καλή εμφάνιση σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τον Οθέλο Χάντερ να κυριαρχεί στις ρακέτες (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ), στο καλύτερο παιχνίδι του ως τώρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα στο 2015 και στο Top-16 της Ευρωλίγκας, επικρατώντας της Μάλαγα στην Ανδαλουσία με 69-61.

Με σταθερά καλή εμφάνιση σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης και τον Οθέλο Χάντερ να κυριαρχεί στις ρακέτες (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ), στο καλύτερο παιχνίδι του ως τώρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα στο 2015 και στο Top-16 της Ευρωλίγκας, επικρατώντας της Μάλαγα στην Ανδαλουσία με 69-61.

Μεγάλη εμφάνιση και σπουδαία βραδιά, επίσης, για τον αρχηγό της πειραϊκής ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι πλέον ο τέταρτος αθλητής σε ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης φτάνοντας στις 763 με τις 10 τελικές πάσες που μοίρασε απόψε στους συμπαίκτες του, περνώντας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (755).

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεκίνησε νωθρά και βρέθηκε να χάνει 10-4, αλλά η αντίδρασή της ήταν άμεση και αποτελεσματική, αφού κερδίζοντας τη μάχη των ριμπάουντ, στον οποίο διακρίνεται ιδιαίτερα η ισπανική ομάδα, αλλά και βελτιώνοντας την άμυνά της απέτρεψε το γρήγορο παιχνίδι των γηπεδούχων.

Με επιμέρους σκορ 8-2 ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 12-12 στο 8΄, ενώ με τον Χάντερ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και σε συνδυασμό με το άθλιο ποσοστό ευστοχίας της Μάλαγα, απόρροια της άριστης άμυνάς του (5/29 σουτ στο ημίχρονο) προσπέρασε ακόμη και με 8 πόντους (21-29 στο 17΄). 

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να αποδίδει επίσης καλά, στην επανεμφάνισή του στη διοργάνωση, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν σταθερά το προβάδισμα (36-43 στο 26΄) αλλά και τη συγκέντρωσή τους στην τελευταία προσπάθεια της Μάλαγα να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας επιστράτευσε την άμυνα ζώνης στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τα τρίποντα των Λοτζέσκι, Σλούκα και Σπανούλη έφεραν στο 50-59 στο 35ο λεπτό για τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του οποίου είχαν και την εμπειρία και το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν απροβλημάτιστα το παιχνίδι.