Πολιτική
Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 17:53

Παπανδρέου: Πριν από το Συμβούλιο των Αρχηγών η θέση του ΠΑΣΟΚ στο Κυπριακό

Από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που μετέβη στην Κύπρο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπανδρέου, αύριο, η κ. Διαμαντοπούλου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον κ. Φερχόιγκεν από τον οποίο –όπως είπε- «έχουμε και συγκεκριμένα μηνύματα» (δίχως να δώσει άλλες διευκρινίσεις). «Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες και πολύ σύντομα θα διαμορφώσουμε την τελική μας θέση και τα θεσμικά όργανα θα πάρουν την απόφασή τους για τη δημόσια θέση μας», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σχετικά με το Κυπριακό και πρόσθεσε: «Γίνεται μία συστηματική δουλειά με τους εμπειρογνώμονες, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο πάνω στο σχέδιο Ανάν και νομίζω πολύ υπεύθυνα εμείς θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και στη Διεθνή Κοινότητα. Και βεβαίως σεβόμαστε και τις σκέψεις και αποφάσεις των ίδιων των Κυπρίων και των κομμάτων τους, αλλά θα πάρουμε και εμείς μια υπεύθυνη θέση για το θέμα της Κύπρου».

Όπως επίσης διευκρίνισε ο κ. Παπανδρέου, η θέση του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο Ανάν και γενικότερα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θα γνωστοποιηθεί πριν από το Συμβούλιο των Αρχηγών.

Όσον αφορά την στάση της κυπριακής κοινής γνώμης έναντι του σχεδίου Ανάν, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται είναι αρνητική, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι παρ' όλα αυτά «υπάρχει μια πιο νηφάλια προσέγγιση της όλης υπόθεσης, πρώτα απ’ όλα του σχεδίου Ανάν, αλλά και των επιλογών που έχει να κάνει κανείς».

«Εγώ πιστεύω ότι μια ψύχραιμη και νηφάλια προσέγγιση είναι το καλύτερο. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς, αλλά εγώ ζητώ και επιμένω ότι πρέπει να γίνει μια αντικειμενική αξιολόγηση απ’ όλους μας και μια αντικειμενική και υπεύθυνη τοποθέτησή μας. Αυτό θα κάνει το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπανδρέου.