Πολιτική
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία, προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι έως ισχυροί και στα πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Μακεδονία. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτκοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι νοτιοδυτικί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα βόρεια πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Για αύριο Μεγάλη Πέμπτη, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.