Κόσμος
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2004 12:00

«Αναπόφευκτη» μια επίθεση της Αλ Κάϊντα στη Βρετανία

Τρεις στους τέσσερις Βρετανούς θεωρούν «αναπόφευκτη» μια επίθεση της Αλ-Κάϊντα στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Times», μια ημέρα μετά τις πληροφορίες του Τύπου ότι απετράπη επίθεση με χημικά όπλα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων περίπου το 73% των Βρετανών που ερωτήθηκαν από το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Populus δήλωσαν ότι θεωρούν «αναπόφευκτη σύντομα μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση της Αλ-Κάϊντα».

Ωστόσο, το 12% των 1.045 ενηλίκων που ερωτήθηκαν τηλεφωνικά στο διάστημα από τις 2 ως τις 4 Απριλίου δήλωσαν ότι παρ' όλα αυτά δεν έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους και τον τρόπο ζωής τους.

Επίσης το 80% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες της Βρετανίας «πρέπει να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να εξαλείψουν τα τρομοκρατικά στοιχεία στους κόλπους της κοινότητάς τους».

Εξάλλου, το 51% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στην αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ «για να αποτρέψουν την Αλ-Κάϊντα» να πραγματοποιήσει επίθεση στη Βρετανία. Αντίθετα, το 43% εκτιμά ότι μια απεμπλοκή από την ιρακινή κρίση θα επιτρέψει να αποτραπεί «το αναπόφευκτο».