Κόσμος
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 18:45

Γαλλία: Φεύγουν οι 400 Ρώσοι ναύτες που είχαν βρεθεί εκεί για τα πλοία Mistral

Οι 400 Ρώσοι ναύτες οι οποίοι εκπαιδεύονταν στη Γαλλία για τον χειρισμό του ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral, το οποίο έχει παραγγείλει η Μόσχα, ωστόσο η παράδοσή του έχει αναβληθεί από το Παρίσι χωρίς να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα φύγουν από τη χώρα.

Οι 400 Ρώσοι ναύτες οι οποίοι εκπαιδεύονταν στη Γαλλία για τον χειρισμό του ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral, το οποίο έχει παραγγείλει η Μόσχα, ωστόσο η παράδοσή του έχει αναβληθεί από το Παρίσι χωρίς να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα φύγουν από τη χώρα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του πλοίου DCNS.

Η αναχώρησή τους θα γίνει «πριν από τους εορτασμούς για το τέλος του έτους», ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν και πότε θα επιστρέψουν στη Γαλλία, πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, η αναχώρηση των Ρώσων ναυτών, οι οποίοι έφτασαν στη δυτική Γαλλία τον Ιούνιο, ενδέχεται να αρχίσει την Πέμπτη.

Το πρώτο Mistral το οποίο παρήγγειλε η Μόσχα από το Παρίσι αρχικά προγραμματιζόταν να έχει παραδοθεί στις ρωσικές αρχές στα μέσα Νοεμβρίου, όμως αυτή η παράδοση αναβλήθηκε εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.