Κοινωνία
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 11:31

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα εξακολουθούν να προκαλούν οι βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τις τελευταίες δύο ημέρες πολλές περιοχές της χώρας. Από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Αττικής επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης. 

Προβλήματα εξακολουθούν να προκαλούν οι βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τις τελευταίες δύο ημέρες πολλές περιοχές της χώρας.

Από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Αττικής επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης. 

Το οδόστρωμα στον περιφερειακό του Αιγάλεω, στο ύψος των διυλιστηρίων, πλημμύρισε και στα δύο ρεύματα, ενώ βράχος έπεσε στην οδό Δωριέων στο Ντράφι, καθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων εξαιρετική δυσχερή.

Στη λεωφόρο Θηβών και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ίλιον έχει προκληθεί καθίζηση του οδοστρώματος.

Το τελευταίο  24ωρο -έως τις 9 το πρωί- η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 48 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 20 για κοπές δέντρων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής και της Αίγινας. Για τα περιστατικά αυτά επενέβησαν 18 συνεργεία με 26 πυροσβέστες.

Στην ευρύτερη περιοχή των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής η Πυροσβεστική δέχθηκε 54 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και δύο για κοπές δέντρων.  

Εκκενώνονται σπίτια στο Ορμένιο Έβρου

Εν τω μεταξύ, την άμεση εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του Έβρου στον οικισμό του Ορμενίου αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μετά τη ρήξη του αναχώματος από τη μεγάλη πίεση των υδάτων του ποταμού.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού κρίθηκε αναγκαία, καθώς είναι άγνωστο τιςδιαστάσεις θα λάβει το πλημμυρίκο φαινόμενο. 

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ