Αθλητικά
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 20:10

Μπιτς βόλεϊ: Ελληνικές επιτυχίες στη Νότια Αφρική

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκαναν στο Όπεν του Μπλουμφοντέιν (Μανγκάουνγκ) οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης, που σημείωσαν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και εκτός μεγάλου απροόπτου εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και την απευθείας πρόκριση στο β΄ γύρο των νοκ άουτ αγώνων.

 

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκαναν στο Όπεν του Μπλουμφοντέιν (Μανγκάουνγκ) οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης, που σημείωσαν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και εκτός μεγάλου απροόπτου εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και την απευθείας πρόκριση στο β΄ γύρο των νοκ άουτ αγώνων.

Το εθνικό δίδυμο αρχικά επικράτησε των Ιταλών Καμινάτι, Ρόσι με 2-0 (21-18, 21-15) και συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά, καθώς μερικές ώρες αργότερα επιβλήθηκε και των Αυστριακών Μουράουερ, Σνέτζερ επίσης με 2-0 (21-13, 21-19). Η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην παρούσα φάση αύριο, αντιμετωπίζει τους Νοτιοαφρικανούς Νάιντο, Στέμετ δηλαδή την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Ανάλογη εκκίνηση έκαναν και οι Γυναίκες. Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη επικράτησαν των Γερμανίδων Σχίλερβαϊν, Τίλμαν με 2-0 (23-21, 21-18), οι οποίες νωρίτερα είχαν νικήσει 2-0 (21-12, 21-19 τις επίσης Γερμανίδες Μπέχρενς, Σέιφερθ.

Στην αυριανή αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τις Μπέχρενς, Σέιφερθ θα κριθεί η τελική κατάταξη. Με νίκη οι Ελληνίδες αθλήτριες θα είναι πρώτες, αν ηττηθούν όμως θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και η πρόκριση θα κριθεί στο συντελεστή των πόντων.