Πολιτική
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 20:21

Πετραλιά: Να μην δαιμονοποιούμε τα πυρά του ξένου Τύπου

«Να μην δαιμονοποιούμε τα δημοσιεύματα ούτε να κυριευόμαστε από πανικό», ζητάει με δήλωση της η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μετά τις πρόσφατες αναφορές του ξένου Τύπου στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ιδιαίτερα αιχμηροί εμφανίζονται οι Times του Λονδίνου. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει χαμένη υπόθεση το θέμα της ασφάλειας και μιλά για εγκαταστάσεις που θυμίζουν «νέα ερείπια».

Η κα Πετραλιά σχετικά με την προβολή των Αγώνων στα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρει ότι «δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια δεν υπήρξε μέριμνα για τη χάραξη συγκεκριμένης και ολοκληρωμένης στρατηγικής στο θέμα αυτό» και ότι «μόλις 120 μέρες πριν από τους Αγώνες, η κυβέρνηση οργανώνει συγκεκριμένο πλάνο».

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να προστατεύσει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό απηύθυνε ο τέως υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι κάθε μικροκομματική, μικρόψυχη και επιπόλαια προσέγγιση που διατυπώνεται στο εσωτερικό της Ελλάδας, «κινδυνεύει να εξαχθεί, να πολλαπλασιαστεί, να διαδοθεί και να επανεκτελωνιστεί, πλήττοντας το διεθνές κύρος της χώρας».