Κόσμος
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 08:48

Νέο ηχητικό μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Νέο ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Στο μήνυμά του ο Σαουδάραβας τρομοκράτης απειλεί να εκδικηθεί τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, σεΐχη Αχμεντ Γιασίν από το Ισραήλ, στις 22 Μαρτίου.

«Δεν θα υπάρξει ανακωχή με τις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποιεί στο ηχητικό μήνυμά του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Στο μήνυμα,η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, ο Μπιν Λάντεν προτείνει ανακωχή στους Ευρωπαίους αν σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων, όχι όμως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μήνυμα Λάντεν μετέδωσε αρχικά το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια και στη συνέχεια το Αλ Τζαζίρα.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου ήταν «η πληρωμή» της Ισπανίας για τη δράση της στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και την «Παλαιστίνη», αναφέρεται στο ηχητικό μήνυμα.

«Αυτό που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου και στις 11 Μαρτίου είναι η η πληρωμή σας ώστε να καταλάβετε ότι η ασφάλεια είναι αναγκαία για όλους», αναφέρεται στο ηχητικό μήνυμα.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προτείνει ανακωχή στις επιχειρήσεις της Αλ Κάιντα στο ευρωπαικό έδαφος εάν οι Ευρωπαίοι σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων.

«Προτείνω μία πρωτοβουλία συμφιλίωσης... και εμείς δεσμευόμαστε να σταματήσουμε τις επιχειρήσεις ενάντια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που θα δεχτούν να μην επιτίθενται στους μουσουλμάνους», αναφέρεται στο ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στον διαβόητο τρομοκράτη.