Κόσμος
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 11:59

Η Χαμάς καταδίκασε τις δηλώσεις Μπους

Η Χαμάς καταδίκασε σήμερα τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Τζ. Μπους υπέρ του Ισραήλ και της πολιτικής του στα παλαιστινιακά εδάφη, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να πτοηθεί από τις δηλώσεις αυτές και ότι θα συνεχίσει την αντίσταση μέχρι να λήξει η ισραηλινή κατοχή.

Οι δηλώσεις Μπους «δεν πρόκειται να εμποδίσουν το λαό μας να συνεχίσει την αντίσταση ώστε να τεθεί ένα τέλος στην κατοχή και να αποκατασταθούν τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, και κατά πρώτο λόγο το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων», τονίζεται σε ανακοινωθέν της Χαμάς που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επιπρόσθετα, η Χαμάς εκτιμά ότι οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου «απέδειξαν ότι οι θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης είναι εχθρικές έναντι του παλαιστινιακού λαού και του δίκαιου αγώνα του». «Οι δηλώσεις (Μπους) επικυρώνουν την κατοχή και την “ιουδαιοποίηση” της Ιερουσαλήμ και διαγράφουν την πιθανότητα επιστροφής των προσφύγων», επισημαίνεται επίσης στο ανακοινωθέν της Χαμάς.

Σε δηλώσεις του μετά τις επαφές που είχε στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, ο Τζορτζ Μπους τόνισε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι το Ισραήλ θα επιστρέψει στα σύνορα που είχε πριν από τον πόλεμο του 1967, οπότε κατέλαβε τη Γάζα και τη Δυτική Οχθη. Υποστήριξε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες θα πρέπει να εγκατασταθούν στο παλαιστινιακό κράτος και όχι στο σημερινό Ισραήλ.