Αθλητικά
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 23:33

Ευρωλίγκα: Σκορ και θέαμα ο Ολυμπιακός με Νεπτούνας (89-79)

Την 7η νίκη του στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Νεπτούνας Κλαϊπέντα με 89-79 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Την 7η νίκη του στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Νεπτούνας Κλαϊπέντα με 89-79 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο πεντάλεπτο, στο οποίο με σερί 11-0 οι Λιθουανοί ξέφυγαν με 11-3, ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα τα ηνία του αγώνα κι έφτασε στην άνετη επικράτηση. Παίζοντας πολύ καλά στην επίθεση οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφεραν στο ημίχρονο να...αγγίξουν τους 50 πόντους (47), ενώ βγάζοντας ενέργεια και πάθος στο παρκέ δε συνάντησαν καμία δυσκολία ούτε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Ο Μπρεντ Πετγουέι με 20 πόντους και μεγάλη συνεισφορά και στο αμυντικό κομμάτι (4 τάπες) ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Από κει και πέρα οι Ντάνστον (15), Σπανούλης (13) και Λαφαγιέτ (12 πόντους) ξεχώρισαν επίσης για την ελληνική ομάδα.

Πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. Με τους γρήγορους 4 πόντους που πέτυχε (13 συνολικά), ο αρχηγός των Πειραιωτών «έγραψε ιστορία» καθώς έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας με 2.533 πόντους . Το ρεκόρ μέχρι σήμερα κατείχε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς με 2524 πόντους.

Ο Σπανούλης «κυνηγάει», πλέον, το Μάρκους Μπράουν που έχει σταματήσει στους 2739 και είναι θέμα χρόνου να περάσει στην 2η θέση, πίσω από τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που έχει ήδη 3546 (δεν αγωνίστηκε απόψε με την Τούροβ)    και... συνεχίζει με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. 

Ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ είχε επίσης και 6 εύστοχες ελεύθερες βολές (έχει 691) και προσπέρασε τον Μάρκους Μπράουν (690β.), καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση της λίστας παικτών με τις περισσότερες εύστοχες προσπάθειες από τη γραμμή της φιλανθρωπίας στην Ιστορία της Ευρωλίγκας. Στην κορυφή βρίσκεται και πάλι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 727.