Πολιτική
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 16:40

Σε καλό κλίμα η 1η συνεδρίαση της Διακομματικής για τις Ευρωεκλογές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:30, στο Υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές του 2004.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι συζητήθηκαν «ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία και κυρίως θέματα τα οποία σχετίζονται με τους εκλογικούς καταλόγους, τα εκλογικά τμήματα (καθώς επίσης) και αυτά που αφορούν την ψηφοφορία στο εξωτερικό».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ καλό και θετικό κλίμα, ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε: «Πάντα είναι το κλίμα θετικό και νομίζω, επίσης, από τις τελευταίες εκλογές υπάρχει ένα κεκτημένο. Οι εκλογές έγιναν σε ένα κλίμα, το οποίο δείχνει ότι το επίπεδο της Δημοκρατίας μας, πλέον, είναι τόσο υψηλό, ώστε η απόφαση των πολιτών να λαμβάνεται όπως πρέπει. Όχι υπό το βάρος εντυπώσεων και φωνών ή κραυγών και έτσι θα συνεχιστεί».

«Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι ομόφωνες, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Και αυτό έχει τη σημασία του, γιατί όσο περισσότερη ομοφωνία υπάρχει σε τέτοια σημαντικά ζητήματα, τόσο κερδίζει η ίδια η Δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Υπουργός.

Παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ήταν ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρμόδιος Υφυπουργός, Αθανάσιος Νάκος και ο Γενικός Γραμματέας, Αθανάσιος Βεζυργιάννης.

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο Γενικός της Διευθυντής, Ιωάννης Βαρθολομαίος και ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ¶γγελος Μπρατάκος.

Από το ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κ.Ε., Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο βουλευτής, Κώστας Γείτονας. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος, Αντώνης Σκυλλάκος και ο κ. Νίκος Νικητόπουλος, ενώ από τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συμμετείχε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Δημήτρης Δαρειώτης.