Πολιτική
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2004 12:10

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία ζήτησε ο πρωθυπουργός

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την ενημέρωση του Κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης για την κατάσταση της Οικονομίας και τις πολιτικές της κυβέρνησης στην οικονομία και την ανάπτυξη, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής κ. ¶ννα Ψαρούδα Μπενάκη. Με βάση τον προγραμματισμό της Βουλής, η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Συστηματικά και μεθοδευμένα, κατά τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιαζόταν μια ωραιοποιημένη εικόνα της Οικονομίας. Κρίσιμα μεγέθη αποκρύπτονταν επίμονα. Τα ελλείμματα στο Δημόσιο Τομέα, ενώ εμφανίζονταν μειωμένα, στην πραγματικότητα αυξάνονταν. Αντί δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Χώρα βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα.

Δεσμευτήκαμε προεκλογικά ότι, αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης για τη Νέα Διακυβέρνηση, θα προχωρήσουμε σε πλήρη δημοσιονομική απογραφή και θα ενημερώσουμε υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, αναλάβαμε τη δέσμευση για μια Νέα Οικονομική Πολιτική, με συγκεκριμένους άξονες και σαφείς προτεραιότητες.

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ξεκινήσαμε, από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων μας, τόσο τη διαδικασία δημοσιονομικής απογραφής, όσο και την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής. Μιας πολιτικής που δημιουργεί τις συνθήκες για νέες επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης. Μιας πολιτικής, με βασικούς άξονες μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, ένα νέο πλαίσιο επενδυτικών κινήτρων, μια ολοκληρωμένη πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης.

Με σκοπό την ενημέρωση της Βουλής και της κοινής γνώμης, τόσο για την κατάσταση της Οικονομίας, όσο και για τις πολιτικές της για την Οικονομία και την ανάπτυξη, η Κυβέρνηση ζητά τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής».