Πολιτική
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως μετά το μεσημέρι, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το βράδυ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική Πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει στη Μακεδονία. ¶νεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. ¶νεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. ¶νεμοι ασθενείς που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. ¶νεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρωϊνές ώρες. ¶νεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα βρέξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί που στα δυτικά και βόρεια το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.