Κόσμος
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004 09:22

ΗΠΑ : Σοβαρό το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων

Οι αμερικανικές αρχές λαμβάνουν «πολύ σοβαρά» το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, εκτιμά η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους, Κοντολίζα Ράις.

«Εκτιμώ ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν ότι οι τρομοκράτες μπορεί να κάνουν κάτι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», δήλωσε η Κοντολίζα Ράις σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο δίκτυο Fox News, αναφερόμενη στο παράδειγμα των επιθέσεων της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη, τρείς ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.

«Κατά κάποιον τρόπο, η ευκαιρία αυτή μπορεί να είναι πολύ καλή πολλή γι αυτούς ώστε να την αφήσουν να περάσει», τόνισε η σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, σημειώνοντας πάντως ότι οι τρομοκράτες «πήραν άσχημα μαθήματα στην Ισπανία».

Η Ράις τόνισε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας ετοιμάζονται δραστήρια να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τρομοκρατικήεπίθεση ως τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου και λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να την αποτρέψουν, τόνισε η Κοντολίζα Ράις. Πρόσθεσε πάντως, ότι δεν μπορεί να δώσει απόλυτες εγγυήσεις ότι θα αποτραπεί οποιαδήποτε επίθεση.

«Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει μιά νέα επίθεση», σημείωσε η Ράις.