Με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν σε ολυμπιακά έργα στη Σχολή Ικάρων ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο ιστορικό της σχετικής σύμβασης.
Το Δεκέμβριο του 2003 ακυρώθηκε ο διαγωνισμός με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, χωρίς έτσι να κατακυρωθεί το έργο, στο μοναδικό μειοδότη που απέμεινε, αφού αποκλείσθηκαν οι άλλοι πέντε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της ΓΓΑ για διαφόρους λόγους
- Στις 16 Ιανουαρίου 2004 με απόφαση της ΔΕΣΟΠ η ευθύνη κατασκευής των προπονητηρίων μεταφέρθηκε από τη ΓΓΑ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να εκτελεστεί το έργο «στα πλαίσια των μεγάλων έργων (όχι Ολυμπιακών) που εκτελούνται στη Βάση Δεκελείας από το ΓΕΑ».
Το ΓΕΑ, προστίθεται την ανακοίνωση, εξέφρασε εγγράφως τον προβληματισμό του για τη δυνατότητα εκτέλεσης του έργου και ζήτησε από τον υπουργό Αμυνας τη μη ανάληψή του.
- Στις 22 Ιανουαρίου 2004 ο κ. Γ. Παπαντωνίου ζήτησε να εκτελεστεί.
- Μετά την εξέλιξη αυτή οι τέσσερις ανάδοχοι των έργων που εκτελούνται στη Σχολή Ικάρων κατέθεσαν τεχνικοοικονομική προσφορά για την ανακαίνιση και κατασκευή των προπονητηρίων, ύψους 24.697.000 ευρώ.
- Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπέβαλε τον προϋπολογισμό στο υπουργείο Πολιτισμού για χρηματοδότησή του, το οποίο όμως αντέδρασε επειδή ήταν διπλάσιος από τον προβλεπόμενο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Μετά από πιέσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το κόστος του έργου μειώθηκε στα 21.496.000 ευρώ.
«Η μη εκτέλεση του έργου από τη ΓΓΑ για δύο χρόνια και η ανάθεση του έργου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με την εντολή να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μέχρι 15 Ιουνίου, οδήγησε το υπουργείο στις πλέον κατεπείγουσες διαδικασίες εκτέλεσης με όλες τις συνέπειες που συνεπάγονται αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση.