Κόσμος
Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 07:32

Ιταλία : Συνεργασία «Καμόρα», τρομοκρατικών οργανώσεων

Την ύπαρξη διασυνδέσεων, μεταξύ ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσε και της εγκληματικής οργάνωσης «Καμόρα» ανακάλυψαν οι ιταλικές ανακριτικές αρχές, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πιερλουίτζι Βίνια, έναν από τους πιο διακεκριμένους πολέμιους της «Μαφίας».

«Εχουμε ενδείξεις ότι ομάδες της Καμόρα εμπλέκονται σε επιχειρήσεις ανταλλαγής όπλων με ναρκωτικά με τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Βίνια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οταν ερωτήθηκε για το είδος των τρομοκρατικών οργανώσεων, απάντησε : «Ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Ιταλός εισαγγελέας, συντονιστής της έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα στην Ιταλία, είπε ακόμα ότι οι σχέσεις μεταξύ οργανωμένου εκγκλήματος και τρομοκρατικών οργανώσεων έχει αρχίσει να παρατηρείται και σε πολλές άλλες χώρες και προειδοποίησε ότι το φαινόμενο μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε 25 χώρες μέλη τον ερχόμενο μήνα.

Για το λόγο αυτό υποστήριξε ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών ανακριτικών αρχών και των αστυνομιών και τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.