Πολιτική
Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 14:39

Ο Γ. Παπανδρέου για το θέμα των εγγυήσεων στο Κυπριακό

Για τις συνομιλίες που είχε χθες και σήμερα, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Πατ Κοξ, και γενικότερα τις επαφές του τις τελευταίες μέρες, ερωτήθηκε σήμερα από τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε την ανάγκη να υποστηριχθούν τα αιτήματα που έχει ο κυπριακός λαός σε ό,τι αφορά την παροχή ουσιαστικών διαβεβαιώσεων και εγγυήσεων για το μέλλον της Κύπρου.

Όσον αφορά το θέμα της παροχής –ή μη- εγγυήσεων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις και πρόσθεσε: «Eίχα την ευκαιρία με τον κ. Κοξ και παλιότερα με τον κ. Φερχόιγκεν να το τονίσω, το αίσθημα της ασφάλειας, της διαβεβαίωσης ότι αυτό το νησί με την λύση του προβλήματος θα λειτουργήσει άψογα εντός των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την παροχή εγγυήσεων των διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Νομίζω είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τους Ελληνοκύπριους και βεβαίως για τα κόμματα που έχουν εκφραστεί υπέρ αυτής της υπόθεσης και είναι κάτι το οποίο και εγώ στηρίζω», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.