Αθλητικά
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 21:03

Υδατοσφαίριση: Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός

Ανώτερος σε όλα τα επίπεδα ο Ολυμπιακός διέλυσε με 15-4 τον Εθνικό κι έκανε το 2Χ2 στο πρρωτάθλημα της Α1 ανδρών υδατοσφαίρισης.

Ανώτερος σε όλα τα επίπεδα ο Ολυμπιακός διέλυσε με 15-4 τον Εθνικό κι έκανε το 2Χ2 στο πρρωτάθλημα της Α1 ανδρών υδατοσφαίρισης.

Μετά το πρώτο 8λεπτο, στο οποίο οι «κυανόλευκοι» πάλεψαν όσο μπορούσαν (3-1), οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το ρυθμό τους κι έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Ο Ολυμπιακόι θα πάει την Τρίτη στη Χίο για το ματς της 3ης αγωνιστικής, καθώς το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την ιταλική Μπρέσια (εκτός έδρας).

Την πρώτη του νίκη στην Α1 πήρε ο Πανιώνιος καθώς επιβλήθηκε με 11-9 του ΝΟ Χίου μετά από επεισοδιακό παιχνίδι που έγινε στο Νέα Σμύρνη (κεκλεισμένων των θυρών).

Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση ο τερματοφύλακας της νησιώτικης ομάδας, Γαλανόπουλος, για χτύπημα στον Βέκκο. Το ματς διακόπηκε για λίγο και μετά την επανέναρξή του οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή για 4 αγωνιστικά λεπτά.

Κορυφαίος των «κυανέρυθρων» ήταν ο Θωμάκος με 5 γκολ. Αξίζει να επισημανθεί ότι με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκαν ακόμα ο έφορος του ΝΟ Χίου, Σκαπινάκης και περίπου 6.5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Στέλιος Μιμίδης του ΝΟ Χίου (με αντικατάσταση) για έντονη διαμαρτυρία.

Μετά τη συντριβή του από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε άνετα με 10-4 του Καλαμακίου στον Άλιμο. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Παπαδόγκωνας (4 γκολ) και Γ.Αφρουδάκης (3). 

Κανένα πρόβλημα απέναντι στο Νηρέα Λαμίας δεν είχε η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Λαιμού «καθάρισε» εύκολα το ματς επικρατώντας με 18-5. Κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του Τεό Λοράντου (δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας) ήταν ο Δημήτρης Τίγκας με 6 γκολ.

Έστω και δύσκολα ο ΠΑΟΚ επικράτησε 10-8 του Υδραϊκού και διατήρησε το αήττητο μετά από δύο αγωνιστικές (στην πρεμιέρα αναδείχθηκε ισόπαλος με την Χίο). 

Η συμβολή του Αληχανίδη στην κατάκτηση της νίκης για λογαριασμό του «δικεφάλου» του Βορρά ήταν μεγάλη, καθώς πέτυχε τα μισά γκολ της ομάδας του.

Σπουδαία νίκη με 9-8 πήρε το Παλαιό Φάληρο στη Γλυφάδα επί της τοπικής ομάδας. Στα 0.04 πριν το τέλος κρίθηκε το ματς με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη μεγάλη νίκη.