Αθλητικά
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 19:00

Μπάσκετ: «Σεφτέ» στις νίκες ο Πανιώνιος

Η πρώτη νίκη του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα και το «διπλό» της ΑΕΚ στην Κηφισιά «σημάδεψαν» το «κυρίως μενού» της 7ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Η πρώτη νίκη του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα και το «διπλό» της ΑΕΚ στην Κηφισιά «σημάδεψαν» το «κυρίως μενού» της 7ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Το 2Χ2 επί των ημερών του Ντάγκαν Σάκοτα στην τεχνική της ηγεσία έκανε η ΑΕΚ, αυτή την φορά με το σπουδαίο «διπλό» επί της Νέας Κηφισιάς με 80-75.

Με κορυφαίο τον Ίνγκλις (22 πόντους) η Ένωση πέτυχε μεγάλη νίκη (πρώτη μακριά από το ΟΑΚΑ) σε μία πολύ δύσκολη έδρα, εκεί όπου πριν από λίγο καιρό είχε ηττηθεί ο Ολυμπιακός. Η εξαιρετική εμφάνιση του Μαυροειδή (29π., 10ρ.) δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που γνώρισε την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα (πρώτη εντός έδρας).

«Ανάσα» στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην κατηγορία πήρε ο Πανιώνιος, που επικράτησε 74-69 του Κόροιβου Αμαλιάδας στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Μετά από 6 σερί ήττες οι «κυανέρυθροι» έπαιζαν το «τελευταίο τους χαρτί» και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο ροζ φύλο αγώνα. Ο Κορόλεφ με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Αλεξανδρή.

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας έγινε στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Αλεξάνδρειο», όπου ο Κολοσσός Ρόδου με τον ασταμάτητο Μάικ Τζέιμς (30 πόντους) νίκησε 77-65 τον Άρη, που γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική του ήττα.

Οι Ροδίτες πήραν την 3η εφετινή τους νίκη και βελτίωσαν τη βαθμολογική τους θέση, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης, από την οποία πάλευε μόνος του ο Βεζένκοφ, γνώρισε τη δεύτερη ήττα της (χωρίς να υπολογίζεται το διακοπέν ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ).

«Φρένο» στο μικρό σερί του Πανελευσινιακού (προερχόταν από 2 νίκες) έβαλε το Ρέθυμνο. Οι κρήτες έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κάουνσιλ (22 πόντους, 7 ασίστ) επιβλήθηκαν εκτός έδρας με 80-70.

Το αήττητο που έχει στην έδρα του «προστάτευσε» ο Απόλλων Πατρών, που νίκησε άνετα με 83-70 τα Τρίκαλα. Για τους «Αχαιούς» ήταν η τρίτη εφετινή νίκη (όλες εντός έδρας), ενώ η θεσσαλική ομάδα γνώρισε την 5η ήττα της και παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.