Πολιτική
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 09:02

Επισκόπηση Τύπου

Επισκόπηση Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πάλι τα ίδια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η επιμονή της τρόικας «σπάει» τις κόκκινες γραμμές. Η κυβέρνηση δέχεται τις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και συζητάει περικοπές συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων αλλά και λιγότερους δικαιούχους για το ΕΚΑΣ».

ΕΘΝΟΣ: «Συνωστισμός για ρυθμίσεις στα Ταμεία»

Η εφημερίδα σημειώνει: « «βροχή πέφτουν» οι αιτήσεις από οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε εννέα ημέρες έχουν γίνει 7.500 διακανονισμοί για συνολικές οφειλές ύψους 200 εκατ. ευρώ. Από Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική πύλη για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην Εφορία».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Δύο σενάρια για πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «έκθεση της περιβόητης SAIC, κατόπιν παραγγελίας του αμερικανικού Πενταγώνου. «Εισβολή της Ρωσίας και κατάληψη της Κωνσταντινούπολης» ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ντέρμπι με τρόικα που εκβιάζει με παράταση Μνημονίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ολονύχτια τηλεδιάσκεψη-θρίλερ για δημοσιονομικό κενό και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Κομισιόν δέχεται ότι υπάρχει χρόνος για συμφωνία έως 8 Δεκεμβρίου, αλλά ρίχνει στο τραπέζι και τη 12μηνη επέκταση του Μνημονίου».

ΕΣΤΙΑ: «Συναινετική εκλογή Προέδρου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η 8η Φεβρουαρίου 2000 ήταν ημέρα-ορόσημο για τα πολιτικά ήθη του τόπου μας. Την ημέρα εκείνη εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την συναίνεση και των δύο μεγάλων κομμάτων, του κυβερνώντος και της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως».

Η ΑΥΓΗ: «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μετά από ένα μακρύ διάστημα «αντιστάσεων», «κόκκινων γραμμών» και περιπάτων αναψυχής στις αγορές, η κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως χθες την απαίτηση της τρόικας για υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στο τρέχον Μνημόνιο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μονομαχία στον υπόνομο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απόπειρα δολοφονίας, «εγκληματική οργάνωση», βόμβες, εμπρησμοί, ξυλοδαρμοί, απειλές, λαθρεμπόριο ηρωίνης και πετρελαίου, οι αλληλοκατηγορίες με φόντο το ποδόσφαιρο, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, σε έναν ανελέητο πόλεμο χωρίς τέλος».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλάζει σημαντικά και λαμβάνει τα χαρακτηριστικά 30 χρόνων πριν, προσεγγίζοντας εκείνο των Δεσμών, που εφαρμόστηκε από το 1983 έως το 1998».

Ο ΛΟΓΟΣ: «1 στους 2 Έλληνες δεν εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «περίπου οι μισοί Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται καθόλου το πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για τους δείκτες ευημερίας του 2013».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δίνουμε τη μάχη με μαζικές διαδικασίες για την πανελλαδική απεργία»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με στόχο, οι εργαζόμενοι να απαντήσουν αγωνιστικά στους ανεργατικούς σχεδιασμούς, στις πολιτικές που τους καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση, προχωρά η προετοιμασία της πανεργατικής-πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 27 Νοέμβρη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Διπλό αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «διπλό αδιέξοδο προκαλούν στα πανεπιστήμια το ντόμινο των καταλήψεων, μετά την πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, και η αδυναμία εξυπηρέτησης των μετεγγραφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με την επίκληση έλλειψης προσωπικού και πόρων».

KONTRA NEWS: «Ζητιάνους κατάντησαν τους Έλληνες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: στην απόγνωση και τη ζητιανιά έχουν οδηγήσει όλους τους Έλληνες, η τρόικα, οι δανειστές και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα, δηλαδή το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές που τους στηρίζουν».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Τελεσίγραφο Τζιτζικώστα για το μετρό»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βρείτε λύση τώρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πιθανή παράταση των διαπραγματεύσεων θα προκαλέσει αναταραχή στην αγορά. Όσο δεν υπάρχει συμφωνία, το κόστος δανεισμού θα παραμένει υψηλό».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διαπραγματεύσεις εν μέσω εκβιαστικών τελεσιγράφων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με το «πιστόλι» στον κρόταφο της ελληνικής κυβέρνησης προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πιστοποιώντας ότι η έξοδος από το μνημόνιο και το πέρασμα στην επόμενη φάση της προληπτικής γραμμής στήριξης θα είναι δύσβατος δρόμος».

Πηγή: ΑΜΠΕ