Αθλητικά
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 13:47

Οι προτάσεις Μπαχ για αλλαγή της ΔΟΕ

Την «ατζέντα 2020» που περιλαμβάνει 40 προτάσεις για το μετασχηματισμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ, στο Ολυμπιακό μουσείο της Λοζάνης.

 

Την «ατζέντα 2020» που περιλαμβάνει 40 προτάσεις για το μετασχηματισμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ, στο Ολυμπιακό μουσείο της Λοζάνης.

«Συζητήσαμε εκτενώς για έναν ολόκληρο χρόνο. Τώρα πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για να αλλάξουμε τη ΔΟΕ και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Πρέπει να ενισχύσουμε τις αξίες μας, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος» υπογράμμισε ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού. 

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός αξιωματούχος εισηγείται πιο εύκολη και οικονομική διαδικασία για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμη, αυστηρότερο έλεγχο των μελών της ΔΟΕ για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της επιτροπής και τη δυνατότητα να διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες σε δύο χώρες, σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Επίσης, πιο δυναμική παρέμβαση κατά σεξιστικών διακρίσεων, οργανωμένη μάχη κατά της χρήσης αναβολικών ουσιών και Ολυμπιακό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι προτάσεις του προέδρου θα παρουσιαστούν στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία θα συνεδριάσει στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Μονακό. Ο Μπαχ εξελέγη πέρυσι στην προεδρία της ΔΟΕ, με υποσχέσεις για αλλαγές και ενίσχυση της αξιοπιστίας των «αθανάτων», οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν στιγματιστεί από κρούσματα διαφθοράς.