Αθλητικά
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 23:56

EURO 2016: Ισοπαλία στο «Μεάτσα» για Ιταλία και Κροατία

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι του 8ου ομίλου ανάμεσα στην Ιταλία και την Κροατία που διεξήχθη στο «Τζουζέπε Μεάτσα», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής στον 8ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.

 

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι του 8ου ομίλου ανάμεσα στην Ιταλία και την Κροατία που διεξήχθη στο «Τζουζέπε Μεάτσα», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής στον 8ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.

Σε ένα παιχνίδι που διακόπηκε δύο φορές λόγω ρίψης φωτοβολίδων από την εξέδρα στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων η «σκουάντρα ατζούρα» του Αντόνιο Κόντε προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με τον Αντόνιο Καντρέβα, για να ισοφαρίσει στο 15΄ ο Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος λίγα λεπτά πριν τη λήξη έχασε σπάνια ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στους «χρβάτσκι».

Οι Κροάτες του Νίκο Κόβατς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με τους Ιταλούς (από 10 βαθμούς), ενώ έναν πόντο πίσω βρίσκεται η Νορβηγία που είχε περάσει νωρίτερα από το Αζερμπαϊτζάν με 1-0. Αντίθετα, η Βουλγαρία υπέστη μέγα κάζο στην έδρα της αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τη Μάλτα, έμεινε στο 1-1 (6΄ Γκαλαμπίνοφ - 49΄ πεν. Φαΐγια) κι έχασε την ευκαιρία να φτάσει στους έξι βαθμούς.

Σε ένα άλλο ντέρμπι, στον 1ο όμιλο, η Τσεχία νίκησε εντός έδρας την Ισλανδία 2-1 με ανατροπή και έμεινε μόνη πρώτη κάνοντας το «4Χ4». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9΄ με τον Ράναρ Σίγκουρντσον, αλλά πρώτα ο Πάβελ Καντεράμπεκ στο 45΄ και εν συνεχεία τα «φίλια πυρά» του Τζον Ντάντι Μπέντβαρσον στο 61΄ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η Τουρκία είχε εύκολη αποστολή απέναντι στο Καζακστάν του οποίου επικράτησε 3-1 με τέρματα των Μπουράκ Γιλμάζ στο 26ο (πέναλτι) και 29ο λεπτό και του Σερντάρ Αζίζ στο 83΄, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε από τα 11 μέτρα ο Σαμάτ Σμάκοφ στο 87΄.

Για τον 2ο όμιλο, τέλος, το Ισραήλ ταπείνωσε την αγνώριστη μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας Βοσνία/Ερζεγοβίνη, της οποίας επικράτησε 3-0 με τα τέρματα των Γκιλ Βερμούτ (36΄), Ομέρ Νταμαρί (45΄) και Εράν Ζάχαβι (70΄). Με τους τρεις βαθμούς οι Ισραηλινοί έφτασαν στους εννέα και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του ομίλου, με δεύτερη την Ουαλία (8) και τρίτη την Κύπρο (6).