Πολιτική
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 14:52

Απάντηση Πετραλιά στις επικρίσεις Βενιζέλου για τα ολυμπιακά έργα

Τα ποσά που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των ολυμπιακών έργων του υπουργείου Πολιτισμού, ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα που έχουν προϋπολογισθεί, σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στη γραπτή απάντησή της προς τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος διατύπωσε επικρίσεις για την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης όσον αφορά τις αλλαγές στο σχεδιασμό των ολυμπιακών έργων.

Όπως αναφέρει στην απάντηση της η κ. Πάλλη-Πετραλιά, «η νέα ηγεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δεσμεύσει τις κατασκευαστικές εταιρείες με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, γιατί όπως γνωρίζετε υπάρχουν έργα, οι προθεσμίες των οποίων έχουν μετατεθεί χρονικά έως και δέκα φορές».

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού επισημαίνει ιδιαίτερα ότι «το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που χρηματοδοτεί τα Ολυμπιακά Έργα του Υπουργείου Πολιτισμού, προβλέπει για το έτος 2004, 388 εκατ. ευρώ, όταν οι απαιτήσεις πληρωμών για το 2004 -όπως έχουν διαμορφωθεί πριν την 8η Μαρτίου- υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ».