Αθλητικά
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 17:06

Μπάσκετ: Ντεμπούτο με το... δεξί για Σάκοτα στην ΑΕΚ

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ, στην επιστροφή του Σέρβου τεχνικού στο τιμόνι της Ένωσης ύστερα από 11 χρόνια.

 

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ, στην επιστροφή του Σέρβου τεχνικού στο τιμόνι της Ένωσης ύστερα από 11 χρόνια.

Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Πατρών με 67-64, φτάνοντας τις δύο εντός έδρας επιτυχίες, ενώ οι «μελανόλευκοι» αγνοούν ακόμη τη χαρά της νίκης μακριά από την έδρα τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και τα τρίποντα να «πέφτουν βροχή» και στα δύο καλάθια, για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με την αχαϊκή ομάδα προηγούμενη 24-23, αλλά να την Ένωση να κλείνει το ημίχρονο στο +1 (39-38) .

Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν εξαιρετικός σε αυτό το διάστημα, έχοντας να προλάβει να σκοράρει 16 πόντους, ενώ ο Καρλ Ίνγκλις έδειξε με την ευστοχία του πίσω από τα 6.75 ότι βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα.

Στην τρίτη περίοδο ο Καναδός «μπόμπερ» της ΑΕΚ πέτυχε 8 μαζεμένους πόντους με 2/2 τρίποντα, για να φέρει την ομάδα του για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο +8 (48-40), αλλά η άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων επέτρεψε στον Απόλλωνα να προσπεράσει εκ νέου (51-53).

Ο αγώνας εξελίχθηκε έκτοτε σε ντέρμπι ως το τέλος του. Στα 16΄΄ πριν τη λήξη και με το σκορ 64-63 για τους γηπεδούχους ο Ντελινικάιτις είχε 1/2 βολές (65-63), αλλά σε εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Κασελάκης.

Από κάκιστη πάσα του Μολφέτα στον αιφνιδιασμό ο παίκτης της ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα, κέρδισε και φάουλ (από τον Αργυρόπουλο) και με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.