Πολιτική
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 18:08

Αντιδράσεις ΣΥΝ, ΚΚΕ για τις αποφάσεις των υπ. Γεωργίας της Ε.Ε.

Την αντίδραση του ΚΚΕ και του Συνασπισμού προκάλεσαν οι σημερινές αποφάσεις στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. για τα μεσογειακά προϊόντα.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι είναι χωρίς αντίκρισμα οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, καθώς με τους νέους κανονισμούς θα συρρικνωθούν δραστικά οι τρεις βασικές για τη χώρα μας καλλιέργειες (βαμβάκι λάδι, καπνός), θα υποβαθμιστεί η ποιότητά τους και θα μειωθεί το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, με ολέθριες συνέπειες στην παραγωγική, οικονομική και κοινωνική ζωή της υπαίθρου.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία, αφού προεκλογικά χαρακτήριζε απαράδεκτους τους κανονισμούς αυτούς. Το ΚΚΕ καλεί τη «μικρομεσαία αγροτιά να διαλύσει τις αυταπάτες για την αγροτική πολιτική της ΝΔ» και να «μην παγιδευτεί στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησε στην ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, καρπός της οποίας είναι οι τρεις νέοι κανονισμοί».

Από την πλευρά του ο Συνασπισμός, σε ανακοίνωσή του θεωρεί ότι οι νέες ρυθμίσεις, παρά τις οριακές βελτιώσεις, σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις της Επιτροπής, δεν είναι σε θέση να αποτρέψουν μακροπρόθεσμα τη μείωση της παραγωγής, του εισοδήματος και της απασχόλησης, σημειώνεται στην ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται ότι «οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, για “επιτυχία των διαπραγματεύσεων”, θυμίζουν τις περυσινές θριαμβολογίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για εξασφάλιση των μεσογειακών προϊόντων κατά την αναθεώρηση της ΚΑΠ.