Πολιτική
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 18:34

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το ευρωψηφόδελτιο του ΠΑΣΟΚ

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά και το πολιτικό και το οργανωτικό μέρος της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές, δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Χρυσοχοϊδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε εν όψει του διήμερου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που αρχίζει αύριο.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές δεν θα επιδιώξει ρεβάνς για την ήττα της 7ης Μαρτίου, αλλά θα προσπαθήσει να αναδείξει την ευρωπαϊκή του πολιτική και να πείσει, σχετικά, του πολίτες. Σημείωσε πάντως, πως τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής θα παίξουν ρόλο στις ευρωεκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μέρος στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με πολυμελή αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης, το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει για τη θέση του Προέδρου του Κόμματος, στη θέση του απερχομένου Βρετανού Ρόμπιν Κουκ, τον Ιταλό Τζουλιάνο Αμάτο και τη Βάσω Παπανδρέου για μια από τις θέσεις των αντιπροέδρων (θέση την οποία κατείχε μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ με τον ΄Ακη Τσοχατζόπουλο). Τη θέση του Προέδρου, πάντως, είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει και ο Πολ Ρασμούσεν.