Αθλητικά
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 23:30

Ευρωλίγκα: Μαγικός Ολυμπιακός έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τη Γαλατασαράι

Ο Ολυμπιακός έκλεισε εμφατικά τον πρώτο γύρο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, συντρίβοντας με 93-66 τη Γαλατασαράι στο ΣΕΦ στην καλύτερη φετινή εμφάνισή του και αυξάνοντας το ρεκόρ του στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης σε 5-0.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε εμφατικά τον πρώτο γύρο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, συντρίβοντας με 93-66 τη Γαλατασαράι στο ΣΕΦ στην καλύτερη φετινή εμφάνισή του και αυξάνοντας το ρεκόρ του στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης σε 5-0.

Με τον Τρεμέλ Ντάρντεν να ξεκινά στην αρχική πεντάδα, οι γηπεδούχοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά στους Τούρκους πως τους περίμενε δύσκολο βράδυ στο Φάληρο.

Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» διαβασμένη και προσαρμοσμένη στα αντίπαλα επιθετικά ατού «έπνιξε» τους φιλοξενούμενους και επέτρεψε στην πειραϊκή ομάδα να αποκτήσει από νωρίς κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 13-5, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έβλεπαν το καλάθι σαν «τρύπα βελόνας» και κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με νταμπλ σκορ (26-13). 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, παίρνοντας μεγάλη ενέργεια από την εξαιρετική άμυνά τους. Η διαφορά παρέμενε σε διψήφια νούμερα ως το 19΄, απέναντι στη Γαλατασαράι που σκόραρε μόνο με βολές.

Πολλές βολές όμως κι εύστοχες, αφού η δυνατή άμυνα έχει πάντοτε τα ρίσκα της και κάπως έτσι, με τους Τούρκους να έχουν 17/19 στο πρώτο ημίχρονο το σκορ έγινε 47-39, αλλά ο Μάντζαρης ξανάστειλε τη διαφορά στο +10 (49-39), στη λήξη του ημιχρόνου.

Ο διεθνής πλέι μέικερ, που απόψε έκανε ένα από τα καλύτερα και πιο μεστά παιχνίδια του στον Ολυμπιακό, δεν είχε μόνο καθηλώσει με την άμυνά του τον Αρόγιο αλλά οσάκις του δινόταν η ευκαιρία «φόρτωνε» το αντίπαλο καλάθι, σημειώνοντας συνολικά 15 πόντους με 3 τρίποντα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 16 πόντους (57-41), ο Ντάρντεν μπήκε επίσης στο... «κόλπο» και άρχισε να εκτελεί δίνοντας μια επιπλέον λύση στην επίθεση και κάπως έτσι φτάσαμε στο 64-46, με τους Τούρκους να μειώνουν σε 68-53 στο 30΄.

Στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου μια ολιγωρία έριξε κι άλλο τη διαφορά (75-65), αλλά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου υπήρξε καταλυτικό. Οι παίκτες του «σοβαρεύτηκαν» ξανά και τρέχοντας ένα σερί 18-0 σε τέσσερα λεπτά έφτασαν στο +28 (93-65) και άφησαν τους αποσβολωμένους αντίπαλούς τους να αναρωτιούνται τι συνέβη...