Αθλητικά
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 09:30

Ευρωλίγκα: Με Γαλατασαράι για το «5Χ5» ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου στη φετινή Ευρωλίγκα ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο, με τη διεξαγωγή της πέμπτης αγωνιστικής.

 

Ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου στη φετινή Ευρωλίγκα ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο, με τη διεξαγωγή της πέμπτης αγωνιστικής.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί αύριο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» από την Μπαρτσελόνα, οπότε το σημερινό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον αγώνα του Ολυμπιακού, που με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια προελαύνει στον 4ο όμιλο, όπου εκτός από πρωτοπόρος είναι και η μόνη αήττητη ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ τη Γαλατασαράι (21:45), θέλοντας να δώσει συνέχεια στο σερί του να να επιβεβαιώσει την αγωνιστική άνοδό του, εν αναμονή των προσθηκών των Γιώργου Πρίντεζη, Ματ Λοτζέσκι, Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά και της πλήρους ενσωμάτωσης του Τρεμέλ Ντάρντεν.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα επιδιώξει να «πνίξει» τους Τούρκους με την πολύ πιεστική άμυνά της, ενώ επιθετικά θα επιδώξει να έχει καλύτερες συνεργασίες, ταχύτητα και ευστοχία, για να υποχρεώσει τη Γαλατασαράι στην τρίτη ήττα της. Να σημειωθεί ότι στο ΣΕΦ επιστρέφουν απόψε ως αντίπαλοι οι Ίαν Βουγιούκας και Ζόραν Έρτσεγκ.

Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν, πάντως, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι, αφού διαθέτει πλειάδα γνωστών και ικανών αθλητών, όπως είναι οι Αρόγιο, Μίτσοφ, Αρσλάν, Γκιουλέρ, Τζαγουάι, Αραντόρι, Πότσιους και Γκόνλουμ.

Το πρόγραμμα: 

1ος όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Νίζνι Νόβγκοροντ
Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης 14/11
Σάσαρι-Ζαλγκίρις Κάουνας          14/11

2ος όμιλος
Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 
Τσεντεβίτα-Άλμπα Βερολίνου 14/11
Λιμόζ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας              14/11

3ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Αρμάνι Μιλάνο-Τούροβ Ζγκόρζελετς 
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός                       14/11

4ος όμιλος
Νεπτούνας-Βαλένθια
Λαμποράλ Κούτσα-Ερυθρός Αστέρας
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ