Αθλητικά
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 23:39

Επίδειξη δύναμης η Βραζιλία, 4-0 την Τουρκία

Εντυπωσιακή η Βραζιλία του Κάρλος Ντούνγκα, συνέτριψε με 4-0 σε φιλικό αγώνα την Τουρκία στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, πείθοντας με την εμφάνισή της ότι έχει εισέλθει στη νέα εποχή που επιθυμεί ο προπονητής της. 

 

Εντυπωσιακή η Βραζιλία του Κάρλος Ντούνγκα, συνέτριψε με 4-0 σε φιλικό αγώνα την Τουρκία στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, πείθοντας με την εμφάνισή της ότι έχει εισέλθει στη νέα εποχή που επιθυμεί ο προπονητής της.

Με τον Νεϊμάρ να ανοίγει το σκορ στο 20ο λεπτό, οι «βερντεόρο» προηγήθηκαν 3-0 στο πρώτο ημίχρονο με το αυτογκόλ του Καγιά στο 26΄ και το τέρμα του Γουίλιαν στο 44΄, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο άσσος της Μπαρτσελόνα στο 60΄ με το δεύτερο τέρμα του. 

Στο Άμστερνταμ, με ηγέτη και σκόρερ τον Κάρλος Βέλα το Μεξικό νίκησε 3-2 την Ολλανδία στο «Άμστερνταμ Αρίνα». Ο επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ σκόραρε δις (8΄, 62΄), γκολ πέτυχε και ο Χαβιέρ Ερνάντες (69΄), ενώ για τους «οράνιε» το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν οι Γουέσλι Σνάιντερ (49΄) και Ντάλεϊ Μπλιντ (74΄).

Να σημειωθεί ότι ο Ιμπραχίμ Αφελάι του Ολυμπιακού ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της ολλανδικής ομάδας, για να αντικατασταθεί στο 68ο λεπτό από τον Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ

Στο «Άπτον Παρκ» του Λονδίνου η Αργεντινή βρέθηκε να χάνει 1-0 στο ημίχρονο από την Κροατία των πολλών αναπληρωματικών, μετά το γκολ του Άνας Σαρμπινί στο 11ο λεπτό.

Στην επανάληψη όμως η «αλμπισελέστε» του Χεράρδο Μαρτίνο έφτασε στην ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Σέρχιο Αγουέρο στο 48΄ και φτάνοντας στο τελικό 2-1 με το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 57΄. 

Στο «Κόνινγκ Μπουντεβάιν Στάντιον» των Βρυξελλών το Βέλγιο επικράτησε 3-1 της Ισλανδίας βελτιώνοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς το πρώτο είχε ολοκληρωθεί 1-1 με τα γκολ των Λομπάερτς (12΄) για τους γηπεδούχους και Φινμπόγκασον (13΄) για τους Ισλανδούς

Στην επανάληψη, όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» του Μαρκ Βίλμοτς κυριάρχησαν και έφτασαν στη νίκη χάρις στα τέρματα των Όριγκι στο 62ο και Λουκάκου στο 73ο λεπτό. 

Στο στάδιο «Ούλεβαλ» του Όσλο, τέλος, η Εσθονία νίκησε τη Νορβηγία 1-0 με το γκολ του Βασίλιεφ στο 24΄.