Αθλητικά
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 18:04

Η CAF αφαίρεσε το Κόπα Άφρικα από το Μαρόκο

Ήταν αναμενόμενο, από σήμερα είναι πια και επίσημο... Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για το 2015 από το Μαρόκο και αποκλείει τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας της χώρας στο θεσμό.

 

Ήταν αναμενόμενο, από σήμερα είναι πια και επίσημο... Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για το 2015 από το Μαρόκο και αποκλείει τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας της χώρας στο τουρνουά.

Όπως ανακοινώθηκε από την CAF, που συνεδρίασε σήμερα στο Κάιρο, υπάρχουν προτάσεις από άλλες αφρικανικές χώρες που επιθυμούν να διοργανώσουν το τουρνουά, στις ημερομηνίες που αυτό έχει προγραμματιστεί να τελεστεί, δηλαδή από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Η CAF έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω της αδυναμίας της χώρας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τουρνουά στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς το Μαρόκο είχε ζητήσει (και όχι μόνο μία φορά) τη χρονική μετάθεση της διοργάνωσης λόγω του φόβου εξάπλωσης του ιού Έμπολα.