Πολιτική
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία. ¶νεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. ¶νεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά πολύ ισχυροί, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νότια σποραδικές καταιγίδες. ¶νεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. ¶νεμοι ανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα. ¶νεμοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί στρεφόμενοι αργότερα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη, στα ανατολικά και νότια, προβλέπεται νεφελώδης καιρός, με βροχές και στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με σποδαρικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.