Πολιτική
Τρίτη, 27 Απριλίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στα ανατολικά και νότια. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική Πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα. ¶νεμοι βορειοανατολικοί ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά. ¶νεμοι από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες. ¶νεμοι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αργότερα. ¶νεμοι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στα Δωδεκάνησα παροδικές καταιγίδες. Το βράδυ βελτίωση. ¶νεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα βόρεια έως ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Για αύριο Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς στα ανατολικά μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.